Wednesday, October 23, 2013

Bukan Rezeki Kami.



Seminggu sebelum Aidiladha kami mendapat khabar gembira bila ujian kehamilanku positif...
Tapi semalam khabar duka yang tiba. Ianya telah tiada. Tiada rezeki mungkin...

Sebermula petang kelmarin ada setitis darah yang keluar..hati mula gusar...pagi semalam darahnya agak banyak. Aku ke klinik seawal 7 pagi...seorang diri. Usah ditanya kenapa keseorangan.En PD lebih tahu! Doktor datang selepas jam 9!

Setelah discan masih dapat dilihat degupan jantungnya. Kantungnya...Doktor berikan ubat kuatkan rahim dan sehari cuti..katanya baik2 saja.
Balik rumah berehat.

Petangnya darah makin banyak. Ke klinik lagi selepas maghrib. Imbasan kali ini tidak terlihat lagi janinnya. 
Kata doktor sudah tiada..bangun saja dari katil terus terassa ada ketulan besar keluar...kata doktor lagi mungkin yang keluar itu kantung baby...

Balik rumah, periksa lagi..memang betul. Satu ketulan seperti perut ikan dan darah beku sebesar empat jari telah keluar...

Tiada rezeki kami untuk kali ini.
Aku sedih tapi redha.
Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang sedang aku lalui.
Aku sedang diuji dengan sedikit dugaan.
Moga aku terus kuat dan tabah.
Allah knows the best for me.

#wahai anak walau beberapa minggu sahaja kamu berada dalam rahim mama tapi ianya adalah saat2 yang cukup untuk indah untuk dikenang... pergilah andai itu adalah pilihan terbaik untukmu sayang#

Tuesday, September 24, 2013

teaser...new hut...bhaha

Salam...
Layan gambar ni la dulu ye...pondok yang masih dalam progress....


Intai blog ni untuk lihat progressnya...
bangloimpianku.blogspot.com

Monday, September 23, 2013

Hobi Baru Kakak Long Koya


Hi...Citer Pasal Kakak Long dulu.
Last Saturday kami pegi survey tiles untuk umah baru...jenjalan kat Paka je pun...so berhentilah kat satu kedai tu..sebelum ke kedai tiles singgah dulu tengok anak2 ikan kat kedai aquarium sebelahnya...

Bermula ceritanya si mama yang mengada nak belikan anaknya aquarium kecil...disuarakan hasrat pada si bapaknya..ok! lulus! si anak apa lagi...modal tak besar pun 25 hengget jer.
memula tak tau nak beli ikan mana...tak reti!
pastu tanya la abang yang kerja situ..dengan confidennya aku tunjuk sejenis ikan kecik2 dan tanya yang ikan ni kira macamana? ooo..yang tu sepuluh ekor sehengget kata abang tu...aku pun oklah...kita beli ikan ni jelah..comel jugak...then abang tu cakap eh..ikan ni biasa orang bagi makan ikan jer..haha..haih..memang buta ikan betul kan.

Then dah deal beli tiga pasang ikan yang lain tiga pasang...nama apa ntah.
dalam keta tak abes2 citer pasal ikan dia...tak sabar nak balik takut ikan panas dalam keta.
kami dah la banyak agenda ari tu...terpaksa ikut juga..balik rumah..siap2kan ikan dia then kuar semula.

Sebelum tu dah bagi makan dua tiga kali sebab katanya ikan dia lapor.
balik malam tu kerja dia merenung si ikan jelah...jap2 bagi makan..
sebelum tidur aku tengok ikan tu lain macam jer..perut besor mecing!
aku bagi tau En. PD..dia kata eh..biasalah tu..ikan tu gemok..dia nak berak tu..aku ye kan je la..

Then pagi nya aku usha la dalam aquariumnya...ha..memang betul ikan tu dah mati!
yang ajibnya bukan timbul ke atas..tapi tenggelam kat dasar sebab lebih muatan!


bhahaha...



Aduhai Insyirah!



Banglo Impian

Coming So Soon...
Ni Gambar last month...
Gambar Latest Still Dalam Phone.
Nanti kita citer progress yang sungguh laju ni yer...
Lil' Iman tu eksyen jer..masa tu takleh jalan lagi...
lani dah laju dah...


p/s: nak detail lagi leh usha blog sape ntah ni.
http://bangloimpianku.blogspot.com/


Memori Choral Speaking lagiiii...

Salammm.

Kelmarin En.PD tanya pasal blog ni...naper lama dah tak update...
so alasan memang berlambak la...antaranya..aku tak suka update blog tru phone sebab tak puas...pastu kalau bukak lappy nanti anak teruna tu lak naik atas lappy I ni....pastu banyak la alasan2 lain yang aku kemukakan...tapi dah tau respon dia...ala...cakap jelah malas...hahaha

Tapi hari ni nak bercerita jugak...minggu ni adalah English Week...so semalam dah buat launching. terubat rindu kat SK Tenglu bilamana dapat train anak2 SKSK choral speaking...skripnya ubah suai yang SKT punya dulu...waaaa memori lama tu...

Tapi serius memang happening giler semalam. kami berlatih seminggu je..amek budak fast learner..memang cepat hafal skrip dan steps...majlis semalam lebih meriah sebab involve'kan sekali cikgu2 kami...semua sporting la..alhamdulillah...we had fun...dan choral team kami dah di booked untuk persembahan Hari Anugerah Cemerlang next month! tapi takpe lah..enjoy sebenarnya meletih anak2 ini..hihi

Ni dah nak masuk bulan sepuluh kan..masa untuk menyibukkan diri dengan urusan key in bands untuk anak SKSK...nak lengkapkan files...buat minit terakhir untuk panitia...hari anugerah cemerlang...jamuan akhir tahun...etc..agak banyak kerja la akhir tahun ni...tapi lepas tu boleh rehat pannnnjannnngggg...tak sabar dah ni.

Sekarang tengah tunggu sistem pengurusan sekolah...tengah loading dari tadi tak boleh masuk2 lagi...haih...nak buat kat rumah selalu tak ingat...pastu dengan anak lagi...ha..kan alasan lagi tuuu..

Oklah...nak blah dulu...nnti nak update pasal anak2 pulak..biar pasni muntah En.PD dengar aku memebebel.

chow.bye

Saturday, July 27, 2013

Malasnya...

malas

Lamanya tak berleter kat sini...hukhuk...
lepas raya la...